3 Çevre Dostu Tasarım Markası
Doğaya herhangi bir zarar vermeden, sürdürülebilir yaklaşımın izinden yürüyen 3 marka ile tanışmaya hazır mısınız ?
Bir çoğumuz doğal kaynaklı kişisel lüks ve konforumuz için hızlı bir şekilde tüketmeye devam etmekteyiz. Bu tüketime dikkat çekmek isteyen günümüz yeni nesil tasarımcılar, hem daha etik , hem sürdürülebilir, hem de çevre dostu ürünleri işaret etmekte. Hem doğayı daha iyi kullanmak adına hem de doğaya saygı duymak adına yeni nesil tasarımcıların ortak noktası ; doğal, yerel ve kaynağına daha yakın malzemeler kullanarak hem sürdürülebilir ürünler üretmek, hem de doğaya zarar vermemek. Bu bilgiler ışığından yola çıkarak, bir taraftan sizleri bilinçlendirmek adına, bir taraftan da daha çevresel tasarımları öğrenmek adına çevre dostu tasarım markalarını sizler için araştırdık.
Darwin’s Botanicals : İleri Dönüşümün Bir Parçası Olun
Darwin’s Botanicals ; doğanın yaşam döngüsünden atık olmamasından ilham alarak , bu döngü gündelik hayata uygulayabilmek için yaratmış olduğu ürünleri bizi ileri dönüşümün bir parçası haline getiriyor. Konuyu biraz daha detaylandıracak olursak, şu bilgileri sizler ile paylaşabiliriz. Yaşam evresinin sonuna yaklaşan bitkiler, çiçekler, meyve ve yaprakları çöpe atmak yerine , onların kendine has renklerinden yararlanarak doğal kumaşları boyamak için kullanabiliriz.
Maiizen : Doğal Malzemelere Zamansız Dokunuş
Mavinin ( mai ) rahatlatıcı aynı zamanda güven veren etkisini zen’in dengesi ile birleştirip, doğadan almış olduğu ilhamla iç güdülerimizi harekete geçirerek zihnimizi aydınlatmaktadır. Doğal ve sürdürülebilen cam, ahşap ve seramik gibi malzemeleri yeniden kullanıp, yorumlayan bu marka her türlü hikayelerden yola çıkarak, hikayenin içine birazda kendi yorumunu katarak malzemelere yeniden biçimlendiriyor.
UNIQKA : Derinin El İşçiliği ile Sentezi
UNIQKA markasının arkasında yer alan Kerem Ariş ve Merve Parnas ikilisi , deri malzemesini el işçiliğini tasarımın odak noktasında tutup , yaşam alanlarımız için çok yönlülüğü ve ince zarafetini yansıtan zamansız nesneler sunmakta. Merve Parnas, bu konu hakkında şu açıklamaları bizler ile paylaşıyor. Bildiğiniz gibi deri, gıda zincirinin bir yan ürünüdür. Bu yan ürüne değer kazandırarak sonsuza dek yaşayabilecek nesneler üretmekteyiz. Bu derileri , farklı formlara bürünüp, nesiller boyunca kullanabilecek objeler dönüştürmekteyiz.